Beste Prijs Garantie
  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Bezienswaardigheden in Amsterdam

 

Rondom Amsterdam


Vanuit het Amsterdam Wiechmann Hotel kunt u zich vermaken met bezienswaardigheden rondom Amsterdam - verschillende musea, winkels en uitgaansgelegenheden liggen op loopafstand. Het Amsterdam Wiechmann Hotel ligt aan de prachtige grachten van Amsterdam met om de hoek het Leidseplein, de Negen Straatjes en de Dam. Vraag om een gratis plattegrond aan de balie. 

Topattracties om op te zoeken tijdens uw verblijf:

 

De Dam

De Dam in hartje Amsterdam is één van de mooiste plekken van de stad. De Dam is opgericht in de 13e eeuw om de zee tegen te houden. De Dam is voorzien van verschillende restaurants, terrasjes en niet te vergeten de winkelstraten. Ook het Koninklijke Paleis gevestigd op het Damrak. De prachtige collectie van meubels, klokken en kroonluchters die u hier kunt vinden, is één van de best bewaarde collecties ter wereld. De Dam is op slechtst enkele meters afstand van Hotel Wiechmann.

Het Leidseplein

Het welbekende Leidseplein staat bekend om haar vele restaurants en terrassen, om heerlijk te genieten na het shoppen. Ook vindt u hier de meest prominente theaters, een bioscoop, wereldberoemde poppodia, kroegen én clubs voor een bruisend nachtleven op het Leidseplein. Zoekt u liever de rust op, dan kunt u een wandeling maken door het nabijgelegen Vondelpark.

Het Rembrandtplein

Het Rembrandplein staat bekend om het bruisende nachtleven, met haar vele cafés en clubs. Sinds het eind van de negentiende eeuw heeft het Rembrandtplein zich ontwikkeld tot de belangrijkste uitgaansgelegenheid van Amsterdam. De naam Rembrandtplein is afkomstig van de beroemde schilder Rembrandt, waarvan u een groot bronzen standbeeld ziet midden op het plein.

De Keukenhof

De Keukenhof staat bekend om haar prachtige en fleurige bloementuin, met dit jaar wel 7 miljoen bloembollen in de bloei met 800 soorten tulpen. U kunt genieten van 32 hectare bloemen, bloemenshows, inspiratietuinen, kunstwerken en geweldige evenementen. 

Musea

Wanneer u in hartje Amsterdam verblijft is het een aanrader om één van de bekende musea op te zoeken. Het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelijk Museum, Amsterdam Museum en Anne Frank Huis behoren tot de topmusea met elk zijn geschiedenis en erfgoed.

De Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een uniek stukje Hollandse geschiedenis waar diverse molens, houten huisjes, schuren en werkplaatsen staan. Geniet van een mooie fiets- of vaarttocht, snuffel rond in de winkeltjes of geniet van heerlijke delicatesses.

De Bloemenmarkt

De bloemenmarkt is een markt vol met diverse bloemen, cactussen, huis en thuisplanten. Maar ook bollen, zaden, potten en plantaardige voedsel is er te koop. Het is een plek waar je heerlijk kunt ronddwalen langs de Singel. De markt wordt ook wel drijvende markt genoemd door haar boten die op het water staan.