Boek met 5% korting!
Amsterdam Wiechmann Hotel
image

Boek met 5% korting!

U ontvangt automatisch 5% korting als u via onze eigen, officiële website boekt!

Onze
website
Andere
boekingssites
Beste prijs garantie
Prijzen inclusief ontbijt
Direct contact met ons
Gratis WiFi
Beste Prijs Garantie
  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Samovar
Samovar
Wiechmann Taz
Wiechmann Taz

Over Hotel Wiechmann Amsterdam

 

Historie

 

Hotel Wiechmann is in de jaren ’40  opgericht door onze grootvader, Johann Heinrich Wiechmann, op nummer 328 aan de Prinsengracht. In de daarop volgende jaren heeft de familie het achterhuis op 328, wat oorspronkelijk een kolenopslag was, het pand op nummer 330 toegevoegd. Op 330 was in het verleden een atelier gevestigd voor kleding en pruiken voor het theater.

Het laatste gebouw dat werd toegevoegd was het gebouw op de hoek van de Looiersgracht op 332, waar zich nu de mooiste kamers bevinden. Daar vindt u ook onze ontbijtzaal, waarvan geschreven wordt dat het zich bevindt op het mooiste hoekje van Amsterdam. Voordat het hoekpand, voorheen een lokaal café en daarna een pannenkoekenhuis, werd toegevoegd stond het bekend als Hotel Welkom, de zaak waar onze grootouders hun laatste jaren doorbrachten. Hotel Wiechmann, nu het Amsterdam Wiechmann Hotel, werd op dat moment gerund door onze ouders. Over de jaren heeft de familie het hotel ingericht met diverse privéverzamelingen, daar zij altijd het hotel als hun huis beschouwden.

Het Amsterdam Wiechmann Hotel is gelegen aan de Prinsengracht, waar de populairste attracties van Amsterdam zich bevinden. Op loopafstand vindt u de mooiste winkelstraten, musea, de Dam, het Centraal Station en het beruchte Red Light District (de Wallen). Het hotel staat op de hoek van de Jordaan en de Negen Straatjes; een prachtig gebied om doorheen te wandelen en het historische én moderne Amsterdam in u op te nemen.

Hotel Wiechmann voorziet u graag van alle informatie rondom Amsterdam, zowel toeristisch, zakelijk of anderszins. Voor extra reisinformatie en voordelige taxiritten naar Schiphol, kunt u informatie opvragen aan de balie. Om de hoek van het hotel kunt u een openbare garage en verscheidene openbaar vervoeropties vinden.

Als vertegenwoordiger van de derde generatie van onze familie in het Amsterdam Wiechmann Hotel zal ik mijn best doen u zich net zo thuis te laten voelen in ons hotel als al diegenen die u voorgegaan zijn.

Johann H. Boddy

Bedrijfsleider