Boek met 5% korting!
image

U ontvangt automatisch 5% korting als u via onze eigen, officiële website boekt!

Onze
website
Andere
boekingssites
Beste prijs garantie
Prijzen inclusief ontbijt
Direct contact met ons
Gratis WiFi
Beste Prijs Garantie
  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Ons verhaal

Hotel Wiechmann is opgericht door onze grootvader, Johann Heinrich Wiechmann, in de veertiger jaren op nummer 328 aan de Prinsengracht. In de daarop volgende jaren heeft de familie het achterhuis op 328, wat oorspronkelijk een kolenopslag was, en het pand op nummer 330 toegevoegd. Op 330 was in het verleden een atelier gevestigd voor kleding en pruiken voor het theater. Het laatste gebouw dat werd toegevoegd was het gebouw op de hoek van de Looiersgracht op 332, waar zich nu onze mooiste kamers aan de gracht zich bevinden, en ook ons ontbijtzaal waarvan geschreven is dat het zich bevindt op het mooiste hoekje van Amsterdam. Voordat het hoekpand, voorheen een lokaal café en daarna nog een pannenkoekenhuis, werd toegevoegd stond het bekend als Hotel Welkom, de zaak waar onze grootouders hun laatste jaren doorbrachten. Hotel Wiechmann, nu het Amsterdam Wiechmann Hotel, werd op dat moment gerund door onze ouders.

Over de jaren heeft de familie het hotel ingericht met diverse privé verzamelingen, daar zij altijd het hotel als hun huis beschouwden.

In de zeventiger jaren hebben onze ouders, Ted en Nicky Boddy, de welbekende Boddy’s Music Inn geopend, welk als thuis basis gold voor de vele musici die in die tijd Europa aandeden. Als vanzelfsprekend verbleven zij, tijdens hun tour in Nederland, in het Wiechmann Hotel. Om maar een paar persoonlijke favorieten te noemen: The Flying Burrito Bros, Stephen Stills, Ian Gomm, Dave Edmunds, Emmylou Harris, Clarence White en zijn broers, Sneaky Pete. En, niet te vergeten, de Sex Pistols. Er waren nog vele, vele anderen.

Dat is geschiedenis. Belangrijker is het heden.

Het Amsterdam Wiechmann Hotel is gelegen nabij alle grote attracties van Amsterdam. Het belangrijkste winkel gebied is vijf minuten in de ene richting, de musea vijf minuten in de andere richting. De Dam en het Centraal Station, met de beruchte Red Light District, de Wallen, zijn op 15 minuten loopafstand. Het hotel staat op de hoek van de Jordaan en de “Negen Kleine Straatjes. Een prachtig gebied om doorheen te wandelen en het historische en moderne Amsterdam op te nemen.

Wij kunnen u voorzien van allerlei informatie. Toeristisch, zakelijk of anderszins. Reisinformatie en voordelige taxiritten naar Schiphol zijn verkrijgbaar aan de balie. Om de hoek is een openbaar garage en het openbaar vervoer is vlakbij. Niet dat u dat nodig gaat hebben, alles is eenvoudig te belopen.

Als vertegenwoordiger van de derde generatie van onze familie in het Amsterdam Wiechmann Hotel zal ik mijn best doen u zich net zo thuis te laten voelen in ons hotel als al diegenen die u voorgegaan zijn.

Johann H. Boddy
Bedrijfsleider